ANP17 nov '11 09:34

'Cijfers BAM licht, management in controle'

AMSTERDAM (AFN) - BAM rapporteerde een nettowinst van 18 miljoen euro in het derde kwartaal, waar Rabobank rekende op 24,6 miljoen euro. Volgens de bank is het verschil vooral te wijten aan een operationeel verlies van 4,1 miljoen euro in projectontwikkeling (AM). Rabo verwachtte daar een verlies van 300.000 euro.

Ook de bijdrage aan de winst uit het belang van 21,5 procent in baggeraar Van Oord viel tegen. Het leverde BAM 3 miljoen op, waar Rabo rekende op 7 miljoen euro. BAM maakte bekend de organisatie van AM verder aan te passen.

BAM kwam ook met een herijking van de strategie. De verkoop van Tebodin is daarbij niet uitgesloten. Rabo verwacht dat dat 120 miljoen euro op kan leveren. Daarnaast zal BAM een derde minder investeren in projectontwikkeling, de sectoren bouw en techniek samenvoegen en de aanwezigheid in Luxemburg en Zwitserland vergroten.

Marktomstandigheden

Rabo concludeert dat BAM gezien de moeilijke marktomstandigheden redelijk heeft gepresteerd. De resultaten tonen aan dat het management van de bouwer de zaken onder controle heeft en het is ,,duidelijk positief'' dat BAM de winstverwachting voor 2011 (120 miljoen euro) handhaaft.

,,Na de zwakke koersontwikkeling in de afgelopen week, verwachten we een positieve koersreactie. Het is ook positief dat verdere afschrijvingen bij AM uitbleven'', aldus Rabo. De bank heeft een 'buy'-advies voor BAM en een koersdoel van 5 euro.

Om 9.20 uur noteerde BAM 1,5 procent hoger op 2,63 euro, terwijl de MidKap-index 0,3 procent daalde tot 449,11 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen