ANP3 nov '11 12:55

Google Chrome wint steeds meer terrein

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - Het Amerikaanse internetbedrijf Google wint met zijn internetbrowser Chrome steeds meer terrein op concurrenten Firefox en Internet Explorer van Microsoft. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van StatCounter, een bureau dat het verkeer op websites volgt.

Google Chrome had in oktober wereldwijd een marktaandeel van 25 procent, tegen 12,4 procent in dezelfde maand vorig jaar. De internetbrowser van Google loopt daarmee in op de concurrenten. Internet Explorer blijft marktleider maar zag zijn aandeel dalen van 49,2 procent vorig jaar tot ruim 40 procent nu. Firefox, lange tijd de grootste uitdager van Internet Explorer, zakte van 31,2 procent naar 26,4 procent.

In Nederland is de internetbrowser van Google Firefox inmiddels gepasseerd. Chrome heeft een aandeel van 19,4 procent, terwijl Firefox het moet doen met 18,9 procent. Internet Explorer blijft ook in Nederland nummer een met een aandeel van bijna 52 procent, maar heeft wel moeten inleveren ten opzichte van vorig jaar toen het marktaandeel nog 63,2 procent bedroeg.

Gerelateerde artikelen