ANP10 jun '11 12:00Aangepast op 10 jun '11 13:03

Weinig beweging op rustige beurs

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam noteerde vrijdag na het middaguur licht in de min. De handel verliep vrij rustig in aanloop naar het Pinksterweekeinde. Verfconcern AkzoNobelkon op belangstelling rekenen na de bekendmaking van het vertrek van topman Hans Wijers volgend jaar.

De AEX-index noteerde een verlies van 0,4 procent op 336,77 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 610,60 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen gingen licht omlaag. De beursindex in Parijs zakte 0,7 procent.

Wijers wordt opgevolgd door de Nederlander Ton Büchner, die nu nog leiding geeft aan het Zwitserse machinebedrijf Sulzer. Analisten zien de komst van Büchner als positief. Het aandeelAkzoNobel daalde desondanks 0,2 procent. Sulzer verloor 5,9 procent op de beurs in Zürich.

Aegon

Verzekeringsconcern Aegon stond op een koerswinst van 0,4 procent. Het aandeel Aegon kreeg een opwaardering van de Franse bank Société Générale. Staalbedrijf ArcelorMittal won 1,3 procent. De Zwitserse bank Credit Suisse voorziet een sterkere groei in de tweede helft van het jaar.

TNT Express was de sterkste daler in de AEX met een verlies van 3,6 procent. Het aandeel kreeg een verkoopadvies van Deutsche Bank. Bodemonderzoeker Fugro zakte 1,5 procent enPostNL leverde 3,3 procent in.

Boskalis

Baggeraar Boskalis maakte bekend het infrastructuurbedrijf MNO Vervat over te nemen. Boskalis heeft een intentieverklaring getekend en verwacht de overname binnen enkele maanden af te ronden. Boskalis zakte 0,3 procent.

Het Britse detacheringsbedrijf Hays steeg 3,4 procent in Londen. Het Zwitserse uitzendconcern Adecco zou volgens Britse media interesse hebben in Hays en een overnamebod willen doen van omgerekend 2,4 miljard euro.

Olieprijs

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse zakte 1 procent tot 100,92 dollar. Brentolie daalde 0,3 procent tot 119,17 dollar.

De euro noteerde 1,4460 dollar tegen 1,4520 dollar aan het einde van de Europese beurshandel donderdag.

Gerelateerde artikelen