ANP25 sep '11 03:47Aangepast op 25 sep '11 07:20

Chili getroffen door grote stroomstoring

SANTIAGO (ANP) - Door een grote stroomstoring is zaterdag door nog onbekende oorzaak de elektriciteit uitgevallen in de Chileense hoofdstad Santiago en drie andere regio's in het Zuid-Amerikaanse land. Na enkele uren was in delen van Santiago en omgeving de stroomvoorziening weer hersteld.

Dat meldden de autoriteiten en inwoners. De stroom viel kort na 20.30 uur (lokale tijd) uit waardoor circa 10 miljoen van de 17 miljoen Chilenen zo'n 3 uur in het donker zaten.

Het probleem zou bij het nationale elektriciteitsnet liggen. De minister van Energie, Rodrigo Álvarez, twitterde dat de oorzaken en problemen worden onderzocht en dat er snel meer informatie zou worden vrijgegeven. Ook communicatienetwerken en een aantal belangrijke mijnen kwamen plat te liggen. Chili is de grootste koperproducent ter wereld.

Mensen moesten uit treinen en metro's gehaald worden. Vrijwel geen een stoplicht werkte in de hoofdstad en de politie werd ingezet om op de grootste kruispunten het verkeer te regelen. De autoriteiten riepen het publiek op kalm te blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen