ANP19 aug '11 08:27Aangepast op 19 aug '11 09:03

Brunel overtreft eigen verwachtingen

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft de omzet afgelopen kwartaal met bijna 30 procent zien groeien ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee overtrof het bedrijf de eigen verwachtingen, zo liet Brunel vrijdag weten.

De omzet van de onderneming klom afgelopen kwartaal tot 217,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) verdubbelde daarbij bijna tot 11,9 miljoen euro. De opbrengsten van de belangrijke energiedivisie stegen met 28 procent. In Nederland en Duitsland groeide de omzet met respectievelijk 23 en 44 procent.

Brunel overtrof in het tweede kwartaal de eigen verwachtingen en zag die trend doorzetten in juli. Het bedrijf is ook positief over de vooruitzichten voor de rest van het jaar. De eerder uitgesproken prognose van een omzetgroei van minstens 20 procent in 2011, werd door de onzekere economische omstandigheden echter niet verhoogd.

Libië en Kazachstan

De brutomarge lag in het tweede kwartaal door aflopende projecten van de energiedivisie en door werkdageffecten een fractie lager dan een jaar eerder. Brunel zag zich de afgelopen maanden genoodzaakt projecten in Libië en Kazachstan uit veiligheidsoverwegingen stop te zetten. Dit had volgens bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld echter slechts een beperkte invloed op de resultaten van het bedrijf.

De pijplijn met nieuwe orders voor de energiedivisie, waarbij Brunel hoogopgeleid personeel levert aan de internationele olie- en gasindustrie, is volgens Van Barneveld goed gevuld. ,,Het volume aan orders is vergelijkbaar met het eerste kwartaal. Er bestaat altijd het risico dat er door de economische omstandigheden wat vertraging ontstaat bij de uitvoering van die projecten, maar voorlopig voorzien we geen annuleringen.''

De economische ontwikkelingen in Nederland zijn volgens Van Barneveld ,,niet overtuigend''. Hij verwacht echter niet dat Brunel daar op korte termijn last van zal hebben. Ook in Nederland trekt de groei van het bedrijf inmiddels vanuit ale sectoren aan, stelde hij. ,,Vooral de industrie en de high tech doen het goed. Maar sinds een paar maanden trekt ook de vraag uit de financiële dienstverlening aan.''

Gerelateerde artikelen