ANP8 dec '11 14:45

Wellink herinnert zich gesprek weer

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Oud-president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank wist zich donderdag weer te herinneren of hij begin 2009 tijdens de kredietcrisis met premier Jan Peter Balkenende had gesproken over een in zijn ogen te harde opstelling van minister Wouter Bos van Financiën in gesprekken over steun aan ING.

,,Ik weet het niet, ik herinner het me niet en het lijkt me weinig waarschijnlijk’’, zei Wellink toen. De oud-centralebankpresident stelt dat hij bij de vraagstelling op het verkeerde been is gezet. Want dat gesprek ging niet over de Amerikaanse hypothekenportefeuille van ING, maar over de economische situatie in de wereld als zodanig, herinnerde Wellink zich nu.

De parlementaire enquêtecommissie vroeg Wellink tijdens zijn eerste verhoor of het klopt dat hij op 20 januari 2009 met Balkenende had gebeld om de houding van Bos aan de orde te stellen. ,,Het was geen telefoongesprek, maar een bezoek aan Balkenende. ,,De Alt-A-portefeuille van ING zal daar best aan de orde zijn gekomen.'' Maar daarover had hij alleen de feitelijke stand van zaken gegeven, aldus Wellink.

Gerelateerde artikelen