ANP13 mei '11 19:14Aangepast op 13 mei '11 21:21

Wall Street in de min

NEW YORK (AFN) - In Wall Street gingen de koersen van de aandelen vrijdag over de volle breedte omlaag, bij een dalende koers van de euro ten opzichte van de dollar.

Zorgen om Griekenland hielden de beurzen in de Verenigde Staten ook vrijdag weer in hun greep. De Dow-Jonesindex stond vrijdag zo'n veertig punten lager dan een week eerder.

Wall Street opende vlak. De beleggers vatten moed door een beter cijfer over het consumentenvertrouwen, maar uit cijfers van de overheid bleek dat de inflatie toeneemt.

Daling

In het laatste uur van de handel was de Dow-Jonesindex 0,8 procent gedaald naar 12.594 punten en stond de S&P 500-index 0,8 procent lager op 1338 punten. De Nasdaq-index was toen 1 procent gedaald naar 2833 punten.

De euro stond toen op 1,4110 dollar, tegenover 1,4160 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa en 1,4239 dollar toen Wall Street donderdag de deuren sloot.

Olie

De olieprijzen waren lange tijd lager, maar trokken in de loop van de dag aan. Ook de koersen van de aandelen krabbelden wat op, maar onvoldoende om de verliezen van eerder op de dag goed te maken.

De ministers van Financiën van de Europese Unie bespreken volgende week de situatie in Griekenland. Het ziet ernaar uit dat eurolanden Griekenland verder economisch zullen moeten ondersteunen. De ministers zitten in een lastig parket. Ze staan onder druk om de Grieken nog zwaardere bezuinigingen op te leggen, maar dat kan ten koste gaan van de groei van de economie in dat land en daarmee van de mogelijkheden om de schulden later af te betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen