ANP2 dec '11 13:46

Japanse beurs in mineur

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs woensdag lager gesloten. Na 2 dagen van winsten keerde de onzekerheid over de situatie in Europa weer terug in de markt. Een verlaging van de kredietwaardering van enkele grote Amerikaanse en Europese banken door kredietbeoordelaar Standard & Poor's speelde de markt ook parten. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 8434,61 punten.

De Japanse bankaandelen voerden de daling aan door de voortslepende schuldencrisis in de eurozone. In Brussel zijn de ministers van financiën van de eurozone het dinsdagavond eens geworden over maatregelen om de slagkracht van het Europese noodfonds EFSF te vergroten. Maar omdat die maatregelen door de terughoudende financiële markten naar verwachting niet genoeg zullen opleveren, roepen zij de hulp in van het Internationaal Monetair Fonds.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien. De Hang Seng in Hongkong daalde 1,8 procent in de middaghandel en de Kospi in Seoul verloor 0,5 procent. In Sydney wist de All Ordinaries een kleine winst te boeken van 0,4 procent.

Gerelateerde artikelen