ANP2 nov '11 14:38

VEH: slecht idee van Knot

ANP
ANP

AMERSFOORT (AFN) - ,,Dit is het slechtste idee dat je momenteel kunt hebben.'' Dat zei een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis (VEH) woensdag in een reactie op de uitspraak van DNB-president Klaas Knot. Knot vindt dat de regering zo snel mogelijk maatregelen moet nemen om de aftrek van de hypotheekrente te beperken.

,,Hij is niet goed op de hoogte van de woningmarkt'', zei de woordvoerder. ,,Consumenten zijn momenteel al onzeker vanwege de Europese schuldencrisis en de situatie in Griekenland en worden nu alleen maar nog onzekerder. Deze uitspraak is zo verstorend voor de woningmarkt.''

Volgens VEH zijn de vooruitzichten op de huizenmarkt redelijk goed. ,,Op basis daarvan zou je herstel verwachten, maar vanwege een aantal redenen blijft die voorlopig uit. Banken hebben de regels aangescherpt en verstrekken minder snel een hypotheek. Verder zijn stimuleringsmaatregelen zoals de koopsubsidie en startersleningen geschrapt. Bovendien is het vertrouwen onder consumenten erg laag'', aldus de zegsman.

De organisatie pleit daarom voor rust op de woningmarkt.

Gerelateerde artikelen