ANP10 mei '11 07:49Aangepast op 10 mei '11 14:07

Onenigheid bij Holland Colours

APELDOORN (AFN) - Drie van de vier commissarissen van Holland Colours stappen binnenkort op vanwege onenigheid met grootaandeelhouder Holland Pigments over de governance-structuur van de pigmentfabrikant. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Voorzitter Nico Gerardu en de leden Harm van der Lof en Marcel Zegger stappen op, terwijl de vierde commissaris, Jan Willem de Heer, aanblijft. De raad van commissarissen gaat zo snel mogelijk op zoek naar opvolgers. Gerardu en Zegger leggen hun functie overigens pas neer zodra de opvolgers zijn aangewezen en ingewerkt.

De drie toezichthouders die opstappen, hebben een verschil van inzicht gekregen met Holland Pigments over de verdere aanpassing van de governance-structuur van het bedrijf. De aanpassing is ingegeven door het opheffen van de Stichting Prioriteit Holland Colours vorig jaar. Daardoor is onder meer de regeling voor werknemersparticipatie aangepast en moet deze ook verder worden veranderd. De drie toezichthouders hebben laten weten dat zij hun toezichthoudende rol niet meer kunnen uitoefenen.

Geen commentaar

Holland Colours wilde dinsdag geen commentaar geven. Wel liet een woordvoerster weten dat de raad van commissarissen tijdens de algemene vergadering in juli de zaak zal toelichten.

De Stichting Prioriteit Holland Colour beschikte tot vorig jaar over een prioriteitsaandeel in Holland Colours. Dat is in 2010 omgezet in een gewoon aandeel. Werknemers van het bedrijf participeren in Holland Pigments, de beleggingsmaatschappij die bijna 47 van de aandelen Holland Colours in handen heeft. De werknemers hebben ongeveer 20 procent van de aandelen Holland Pigments in handen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen