ANP10 mrt '11 14:07

'Vopak ruim boven eigen ebitda-prognose'

AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft in 2010 ruimschoots voldaan aan de eigen prognose van een ebitda van tenminste 585 miljoen euro, verwachten analisten. Zij rekenen in doorsnee op 603 miljoen euro. Het tankopslagbedrijf presenteert de jaarcijfers vrijdag om 7.30 uur.

Rabo Securities verwacht dat Vopak in de loop van dit jaar een aantal keer de ebitda-prognose zal verhogen. Vopak kondigde in augustus vorig jaar aan de voor 2012 beoogde ebitda van 625 tot 700 miljoen euro mogelijk een jaar eerder te zullen halen.

De omzet is vorig jaar naar verwachting met 10 procent gestegen tot 1,1 miljard euro. De nettowinst komt 12 procent hoger uit op 278 miljoen euro.

Groeistrategie

Vopak rondde in februari de verkoop van zijn belang in Vopak Terminal Bahamas af. Die verkoop leverde een winst voor belastingen op van 150 miljoen dollar die in het eerste kwartaal in de boeken zal worden geschreven. Dat geld zal worden gebruikt voor de financiering van de groeistrategie van Vopak.

Vopak sloot de afgelopen maanden ook nieuwe kredietfaciliteiten en leningen af. Mogelijk worden die ingezet om extra opslagcapaciteit te realiseren of om overnames te doen. Vopak heeft als doel om de capaciteit tegen het einde van 2012 uit te breiden tot 32 miljoen kubieke meter.

Gerelateerde artikelen