ANP24 feb '11 19:19

Wall Street in lichte dip door onrust olie

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York noteren donderdag nog altijd overwegend rode cijfers, al zijn de verliezen minder groot dan eerder deze week. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend, omdat zij nog steeds nerveus zijn over de sterk stijgende olieprijs en de onrust in Libië.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg donderdag met 1,5 procent tot bijna 100 dollar. Beleggers maken zich zorgen over de gevolgen van de hogere olieprijs voor de energieprijzen die zowel consumenten als producenten voor hun kiezen krijgen.

De Dow-Jonesindex stond halverwege de handelsdag op een verlies van 0,6 procent op 12.036 punten. De breed samengestelde S&P 500-index stond 0,5 procent lager op 1301 punten. Alleen technologiebeurs Nasdaq vertoonde een kleine winst van 0,1 procent op 2726 punten.

General Motors maakte donderdag de cijfers bekend. Het Amerikaanse autoconcern heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2004 weer een jaarwinst behaald. Het aandeel GM daalde desondanks met 5 procent.

Gerelateerde artikelen