ANP11 mrt '11 09:34

Telegraaf Media Groep verwacht margedaling

AMSTERDAM (AFN) - Mediabedrijf TMG (Telegraaf Media Groep) heeft vorig jaar door kostenbesparingen de winst fors verbeterd, ondanks een gedaalde omzet. Maar het bedrijf verwacht voor dit jaar een lichte daling van de marge. Dat bleek uit de vrijdag gepubliceerde jaarcijfers.

TMG, eigenaar van onder meer dagbladen Sp!ts en De Telegraaf en radiostation Sky Radio, verwacht stabiele oplage-inkomsten in 2011, maar ziet in de eerste maanden de advertentie-inkomsten verder dalen bij print en radio. Of dit representatief is voor de rest van het jaar, is niet te voorspellen, meent het bedrijf. Als deze ingezette daling ook in de rest van 2011 doorzet, moet er volgens TMG rekening worden gehouden met een lichte daling van de marge. Eerder ging het bedrijf nog uit van een margeverbetering bij een gering hogere omzet.

TMG verwacht dit jaar onder meer veel van Hyves. Vorig jaar lijfde TMG de sociale netwerksite in. Wat TMG precies voor Hyves betaalde is niet bekend, maar in totaal investeerde het bedrijf vorig jaar 49,2 miljoen euro, voor met name de aankoop van Hyves en investeringen in software.

Aan de kostenkant

Maar aan de kostenkant kampt TMG met inflatie, een hogere cao, duurder papier en hogere pensioenlasten. Niettemin zal TMG verder kostenbesparen. Zo gaat het onder meer voor de dagbladdistributie samenwerken met Wegener en NDC.

De omzet van TMG kwam uit op 592 miljoen euro, tegen 611,8 miljoen euro in 2009. Het vorig jaar overgenomen sociale netwerksite Hyves droeg voor 5 miljoen euro bij.

Resultaat

Het resultaat op voorgezette activiteiten voor belastingen (genormaliseerde ebita) bedroeg 65 miljoen euro, 30 procent meer dan in 2009. Het behaalde resultaat is hoger dan eerder verwacht door TMG. Tijdens een nieuwsjaarstoespraak sprak topman Ad Swartjes de verwachting uit dat TMG een Onder de streep hield TMG 81 miljoen euro over, 37 procent meer dan in 2009.

Aandeelhouders kunnen een dividend tegemoet zien van 0,45 euro per aandeel. In 2009 keerde TMG 35 eurocent per aandeel uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen