ANP9 mrt '11 15:07

Vlakke opening verwacht op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gaan woensdag naar verwachting vlak openen, na de koerswinsten van een dag eerder. Veel richtinggevend nieuws is niet voorhanden. De olieprijs ging licht omhoog nadat een OPEC-bestuurder aangaf dat er geen vergadering zal plaatsvinden om de productie te verhogen.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 105,37 dollar. Dinsdag zei de olieminister van Koeweit nog dat de OPEC een productieverhoging overweegt om de verstoringen in Libië te compenseren. Dat zorgde voor een daling van de olieprijs.

De economische agenda is vrijwel leeg op woensdag. Kort na opening van de handel komt nog een cijfer over de voorraden en verkopen van groothandelaars in de Verenigde Staten.

Texas Instruments

Chipfabrikant Texas Instruments maakte dinsdag nabeurs een winstprognose bekend voor het lopende kwartaal die iets lager uitviel dan verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op een opening van de Dow-Jonesindex met een minieme winst. De S&P 500-index opent een fractie lager en de technologiebeurs Nasdaq gaat 0,1 procent lager openen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen