ANP4 nov '11 14:59

Meer hypotheek mogelijk voor tweeverdieners

ZOETERMEER (AFN) - Tweeverdieners met een laag inkomen mogen in principe vanaf volgend jaar meer lenen voor de aankoop van een huis. Dat heeft de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), de uitvoerende organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Hoeveel tweeverdieners extra aan hypotheek kunnen krijgen, hangt af van de precieze verdeling tussen de twee inkomens. Het bedrag kan oplopen tot ongeveer 30.000 euro, aldus WEW-directeur Karel Schiffer.

Nu kunnen tweeverdieners aanzienlijk minder lenen voor de aankoop dan een huis dan een eenverdiener met hetzelfde inkomen. WEW wilde daar wat aan doen en heeft daarover afgelopen zomer overlegd met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat richtlijnen opstelt over welk deel van het inkomen op mag gaan aan woonlasten..

Dat heeft uiteindelijk geleid tot aanpassing van de NHG-voorwaarden. Banken en tussenpersonen zijn daar deze week van op de hoogte gesteld.

Gerelateerde artikelen