ANP7 jun '11 07:32

Ledenraad Ajax akkoord met nieuwe rvc

AMSTERDAM (AFN) - De ledenraad van Ajax is maandagavond akkoord gegaan met de kandidaten die zijn voorgedragen voor de nieuwe raad van commissarissen. Dat betekent de terugkeer van Johan Cruijff, die de hervorming bij zijn geliefde Amsterdamse club in gang zette.

Bedrijfsstrateeg Steven ten Have wordt de nieuwe voorzitter van de raad. De andere commissarissen zijn oud-international Edgar Davids, juriste Marjan Olfers en tv-producent Paul Römer, de aanstaande directeur van de publieke omroep NTR.

Formeel moeten de aandeelhouders van AFC Ajax NV de nieuwe raad benoemen tijdens een algemene vergadering. Die kan statutair pas over 42 dagen worden uitgeschreven. Tot die tijd blijft ook de oude rvc van voorzitter Uri Coronel, die deze de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering bijeen zal roepen, nog in functie. Coronel liet via de NOS-tv weten de komende zes weken constructieve werkafspraken te willen maken met de opvolgers.

Column

Cruijff, die in zijn Telegraafcolumn van maandag nog wel even de tegenwerking van de afgelopen maanden aan de kaak stelde, ontbrak als enige van de nieuwe commissarissen. ,, Nee, die column is niet echt een onderwerp geweest'', zei Rob Been jr. De voorzitter van de commissie die de kandidaten voor de rvc selecteerde, had wel contact gehad met Cruijff. ,,Hij heeft wel geprobeerd te komen, maar dat is niet gelukt. De reden wilde hij niet openbaar maken.''

De voordracht voor de nieuwe raad was niet het enige, wel het belangrijkste agendapunt. ,,Natuurlijk was dat de hoofdmoot'', zei Been na afloop van de vergadering. ,,Ik heb uitvoerig verslag gedaan met een presentatie van de kandidaten en een onderbouwing waarom we ze hebben gekozen.''

Ten Have, Olfers, Davids en Römer stelden zich vervolgens ook zelf uitgebreid voor aan de ledenraad. De bijeenkomst in de ArenA duurde daardoor de hele avond. De klankbordgroep die Ajax adviseert over een andere structuur bracht een tussentijdse rapportage uit over de vorderingen. De verwachting is dat het definitieve advies over enkele weken klaar is.

Gerelateerde artikelen