ANP15 jun '11 13:55Aangepast op 15 jun '11 15:11

Ook CNV-bond ligt dwars over pensioenakkoord

UTRECHT (AFN) - Politievakbond ACP is teleurgesteld over het pensioenakkoord en legt de plannen met een negatief advies voor aan de leden. Dat zei de voorzitter van de CNV-vakbond Gerrit van de Kamp woensdag.

De zware beroepen komen er in het kersverse akkoord slecht van af, vindt ACP. De regelingen voor vervroegd pensioen ziet hij nagenoeg sneuvelen. ,,Onze sector wordt extra zwaar getroffen.'' Ook vindt Van de Kamp dat de risico's te veel voor rekening komen van de werknemers.

CNV-voorzitter Jaap Smit betreurt de argumentatie van Van de Kamp. ,,Ik denk dat hij het akkoord niet goed begrepen heeft.'' Smit wijst erop dat er in het akkoord juist wel afspraken zijn gemaakt over vervroegd uittreden. Bovendien stelt hij dat er aan de cao-tafel nog genoeg ruimte is om afspraken te maken over risicodeling. ,,Van de Kamp moet het akkoord nog maar eens goed lezen'', aldus Smit.

Ook vakcentrale FNV zit met een dwarsligger in de maag. De grootste bond, FNV Bondgenoten, wil het plan eveneens met negatief advies voorleggen aan de leden, mits de bond meedoet aan het FNV-referendum. ACP is met krap 24.000 leden lang niet zo'n grote speler als Bondgenoten, dat bijna een half miljoen leden heeft.

Gerelateerde artikelen