ANP8 dec '11 09:46

Explosief poeder in brief voor Ackermann

EPA
EPA

FRANKFURT (AFN) - De verdachte brief aan bestuursvoorzitter Josef Ackermann van Deutsche Bank bevatte een explosief poeder, waarschijnlijk uit vuurwerk. Dat meldde de politie in Frankfurt donderdag. Of er ook een ontsteker in de brief zat om het poeder aan te steken, werd niet bekendgemaakt.

De brief voor Ackermann werd woensdag in de postkamer van Deutsche Bank onderschept. Het is niet bekend wie de brief aan Ackermann, die in Duitsland veelal wordt gezien als het gezicht van het kapitalisme, heeft verstuurd.

De Occupybeweging in Frankfurt zei in een reactie niets met de brief te maken te hebben. ,,Wij zijn tegen alle mogelijke vormen van geweld", aldus één van de activisten desgevraagd. ,,Occupy protesteert op een andere manier."

Nadat bekend werd dat er een bombrief was verstuurd, verscherpte Deutsche Bank direct de veiligheidsmaatregelen. De politie waarschuwt ook andere banken wereldwijd om extra op te letten. In Griekenland waren banken eerder al eens slachtoffer van soortgelijke bedreigingen via de post.

Gerelateerde artikelen