ANP7 mrt '11 05:07

Prins Andrew in opspraak door pedovriend

LONDEN (ANP) - De Britse prins Andrew is in opspraak gekomen door zijn band met een veroordeelde pedofiel. De prins zou de schatrijke Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein hebben gevraagd om schulden af te betalen voor Andrews noodlijdende ex-vrouw Sarah Ferguson. Epstein heeft in 2008 achttien maanden celstraf gekregen wegens kindermisbruik. De Britse krant The Telegraph heeft dat maandag gemeld.

De prins zou hebben geregeld dat de zakenman 15.000 pond (16.000 euro) achterstallig loon betaalde aan een assistent van Sarah Ferguson. Inmiddels heeft Sarah beloofd het geld terug te storten, aldus de Britse krant Daily Mail.

Opmerkelijk is dat Andrew meermalen te gast was in Epsteins villa, waar de 58-jarige zakenman seks had met minderjarige meisjes. Een foto toont de prins met zijn arm om een 17-jarige 'masseuse' Virginia Roberts, die zegt vanaf haar 15e jaar als seksslaaf te zijn misbruikt door Epstein.

Zwijgrecht

Er zijn geen aanwijzingen voor seksueel misbruik door Andrew. Maar een vriendin en een persoonlijke assistente van Epstein blijken vorig jaar door advocaten te zijn ondervraagd over Andrews bezoeken aan het huis van Epstein in de Amerikaanse staat Florida.

De jonge vrouwen werd onder ede gevraagd of Andrew daar ook seks had met hen of minderjarige meisjes. Ze hadden de kans om daarop 'nee' te antwoorden, maar beriepen zich op hun zwijgrecht.

Massagetafels

Een voormalige butler van Epstein zei wel dat hij massagetafels had klaargezet voor de prins in het huis, dat vol zou hangen met naaktfoto's van meisjes.

De prins kwam al eerder in problemen door zakendeals en ongelukkige vrienden. De jongere broer van kroonprins Charles is momenteel vooral actief bij handelsmissies voor Groot-Brittannië. Maar wegens het schandaal krijgt hij daarbij een kleinere rol, wist De Telegraph maandag al.

Hersenactiviteit

Een Conservatieve minister zei tegen de Britse krant dat de positie van Andrew snel onhoudbaar wordt door zijn slechte keuzes. ,,Hij lijkt geen hersenactiviteit te hebben'', zei de minister tegen de krant. ,,Ik vind het zielig voor hem. Hij heeft geen vrienden en is omringd door deze verachtelijke figuren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen