ANP16 nov '11 10:19Aangepast op 16 nov '11 10:38

EU handhaaft boete Kendrion

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Kendrion heeft een beroep tegen de in 2005 door de Europese Unie opgelegde boete van 34 miljoen euro verloren. Dat meldde de producent van elektromagnetische componenten woensdag.

Het gerecht van de EU handhaafde de boete, die werd opgelegd aan het voormalige dochterbedrijf Fardem Packaging, vanwege afspraken op het gebied van plastic zakken voor de industrie in Nederland en België. Volgens Kendrion heeft dat bedrijf echter altijd zelfstandig geopereerd en was het moederbedrijf niet betrokken bij verboden afspraken.

Bestuursvoorzitter Piet Veenema gaf in een reactie aan dat het ,,bijna uitgesloten'' is dat Kendrion niet in hoger beroep zal gaan. Volgens hem is de boete ,,buiten alle proporties''.

Voorziening

Kendrion had al een voorziening staan van 2 miljoen euro in verband met de boete. Het bedrijf zal nu volgens Veenema ,,waarschijnlijk'' een voorziening treffen voor de gehele boete. Die reservering zal de resultaten van het bedrijf eenmalig raken. De bedrijfsvoering komt daardoor echter niet in gevaar, stelde hij.

,,We zijn nu zo sterk dat de boete onze business niet zal raken'', stelde hij. ,,De financiering van de boete zal volledig separaat van de overige financiering plaatsvinden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen