ANP15 nov '11 21:47

Werkstraffen voor voetbalgeweld Nijmegen

ARNHEM (ANP) - Vijf NEC-supporters hebben dinsdag in Arnhem werkstraffen tot 240 uur met voorwaardelijke celstraffen van 2 maanden opgelegd gekregen. De politierechter acht bewezen dat zij meededen met voetbalgeweld na een wedstrijd tussen Vitesse en NEC op 16 oktober in Nijmegen.

NEC-supporters gooiden na het verlies van hun club takken en stenen tegen een Vitesse-bus en een politiebus. Die dag raakten vijf agenten gewond en werd er vuurwerk afgestoken in het stadion.

Een zesde verdachte werd dinsdag vrijgesproken en van een zevende werd de zaak uitgesteld. Zij kregen bij hun aanhouding een gebieds- en stadionverbod. In totaal zijn sinds 16 oktober 28 verdachten aangehouden, deels na tips toen de politie foto’s van relschoppers publiceerde. Nog 14 relschoppers zijn ondanks de foto’s niet geïdentificeerd.

Op 22 december is er weer een politierechterzitting over de rellen. Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag hogere straffen dan gebruikelijk, omdat het geweld tegen de politie gericht was en aan voetbal gerelateerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen