ANP13 mei '11 08:28

Aziatische beurzen overwegend lager

TOKIO (ANP) - De belangrijkste beurzen in het Verre Oosten zijn vrijdag lager gesloten. Een nieuwe verhoging van de kapitaaleisen voor Chinese banken zette de stemming op de beursvloeren onder druk.

Het is een van de manieren waarop Peking oververhitting van de Chinese economie wil voorkomen en tegelijkertijd de oplopende inflatie hoopt in te dammen. Het was de vierde keer dit jaar dat het land de kapitaaleisen voor banken verhoogde.

In Tokio stonden financiële instellingen onder druk na opmerkingen van een overheidsfunctionaris over Tokyo Electric Power Company (TEPCO), de uitbater van de zwaar getroffen kerncentrale van Fukushima. De functionaris opperde dat banken de leningenlast van TEPCO moeten verminderen.

De Nikkei-index sloot met een verlies van 0,7 procent op 9648,77 punten. Elders in de regio waren kleinere verliezen te zien, de Kospi in Seoul verloor 0,1 procent en de Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel eveneens 0,1 procent lager. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen