ANP28 nov '11 20:10Aangepast op 28 nov '11 20:31

Supporters overhandigen ledenraad petitie

AMSTERDAM (ANP) - Supporters van Ajax hebben de ledenraad maandag een petitie overhandigd. Daarin nemen de fans stelling tegen de huidige situatie op bestuurlijk vlak bij de Amsterdammers.

,,Mensen vechten elkaar de tent uit'', aldus woordvoerder Sander. ,,Wij staan voor het voetbal, daar moet het hier weer om gaan.''

Ruim 300 supporters verzamelden zich maandag, voor aanvang van de ledenraadvergadering, bij de ArenA. ,,Wij kiezen voor de visie van Johan Cruijff. Hij moet de kans krijgen zich te bewijzen'', aldus de woordvoerder, die aangaf dat de petitie is ondertekend door ,,heel veel supporters van Ajax.''

Niet tegen Van Gaal

Geen van de supporters is tegen Louis van Gaal, zo benadrukte de woordvoerder. Van Gaal werd onlangs door Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Romer en Edgar Davids, vier leden van de raad van commissarissen, benoemd tot nieuwe directeur. Johan Cruijff, ook lid van de rvc, wist daar niets van.

,,Kijk naar wat Van Gaal in de jaren '90 allemaal voor Ajax heeft betekend. Geen van de Ajacieden kan een kwaad woord over Van Gaal over zijn lippen krijgen'', aldus woordvoerder Sander, die aangaf dat voor de supporters de uiterste consequentie van de huidige situatie is dat de raad van commissarissen opstapt.

Gerelateerde artikelen