ANP2 mei '11 19:35Aangepast op 2 mei '11 20:11

Verdachten duinbrand Schoorl vrijgelaten

ALKMAAR (ANP) - De politie heeft maandagavond de twee mannen van 19 en 20 jaar vrijgelaten die zondagavond werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de duinbranden van dit weekeinde. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De mannen werden zondagavond rond tien uur bij het strand in Bergen aan Zee aangehouden omdat ze met zwarte vegen op handen en gezicht het strand verlieten en naar brand roken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de twee hadden geholpen met een tractor die pech had op het strand. De mannen liepen hierbij zwarte vegen op handen en gezicht op. Doordat zij op het strand in de rook van de omvangrijke duinbrand stonden, roken zij naar brand.

Het duingebied van de gemeente Bergen is sinds 2009 tientallen malen getroffen door kleinere en grotere branden. De autoriteiten gaan uit van brandstichting. Ondanks verscherpt toezicht is de dader tot dusverre echter nog niet opgepakt.

Vier aanhoudingen

Afgelopen weekeinde waren vier aanhoudingen in de zaak. Zondag werden eerst twee jongens van vijftien jaar opgepakt. Zij bleken bij nader onderzoek niets met de zaak te maken te hebben. Zondagavond werden vervolgens de twee mannen van 19 en 20 jaar uit Alkmaar en Oudorp opgepakt.

Volgens de politie zijn in de zoektocht naar een mogelijke brandstichter inmiddels meer dan vijftig personen in de regio Noord-Holland Noord onderwerp van onderzoek geweest. De politie zegt het onderzoek naar de duinbranden onverminderd voort te zetten en nog te onderzoeken of ook bij de branden van afgelopen weekeinde sprake is geweest van brandstichting. Formeel staat dit nog niet vast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen