ANP17 nov '11 08:32Aangepast op 17 nov '11 09:04

Omzetdaling voor ICT Automatisering

BARENDRECHT (AFN) - Softwarebedrijf ICT Automatisering heeft in het derde kwartaal van dit jaar een flink lagere omzet geboekt. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend. Ten opzichte van de eerste helft van dit jaar stabiliseerde het omzetverlies zich.

De omzet liep met 11,4 procent terug ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder naar 18,4 miljoen euro. In Nederland daalde de omzet met 6 procent naar 14,8 miljoen euro. In Duitsland nam de omzet met 28,3 procent af. Hier heeft ICT nog steeds te maken met het grote aantal personeelsleden dat het bedrijf het afgelopen jaar verliet. Ten opzichte van het eerste halfjaar bleven de omzet en het aantal medewerkers stabiel.

ICT boekte in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat van 0,8 miljoen euro. Dit was fors lager dan een jaar eerder, toen het bedrijf nog een positief resultaat van 3,9 miljoen na eenmalige posten boekte. ICT Duitsland droeg ook in het derde kwartaal niet bij aan de winst.

Automobielindustrie

ICT ziet ,,een positieve ontwikkeling'' in de automobielindustrie door een toenemende vraag uit het Verre Oosten. Over het geheel genomen blijft de markt voor IT-dienstverlening volgens het bedrijf echter ,,bijzonder onzeker''.

Daarom wil ICT geen uitspraak doen over de verwachte omzet en het bedrijfsresultaat over 2011. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers op 31 augustus wees het bedrijf ook al op de onzekere marktomstandigheden, maar zei toen desalniettemin een positieve ontwikkeling van de resultaten te verwachten. Die verwachting laat het bedrijf nu dus los.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen