ANP7 mrt '11 08:03Aangepast op 7 mrt '11 08:42

Autonome omzetgroei bij Arcadis

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de autonome omzet zien stijgen bij een licht hogere winst. Over heel 2010 kwam de omzet boven de 2 miljard euro uit. Dat maakte Arcadis maandag bekend.

De netto operationele winst ging het afgelopen kwartaal met 1 procent omhoog tot 23,7 miljoen euro. De omzet steeg met 12 procent tot 540 miljoen euro. Op autonome basis, exclusief de effecten van overnames, wisselkoersen en desinvesteringen, steeg de omzet met 5 procent. Analisten gingen in doorsnee uit van een netto operationele winst van 22,5 miljoen euro op een omzet van 510 miljoen euro.

In het voorgaande kwartaal steeg de autonome omzet van Arcadis met 2 procent. Dat was voor het eerst sinds het begin van de economische crisis dat het bedrijf organische omzetgroei kon realiseren.

Milieudiensten

Volgens Arcadis is de autonome omzetgroei vooral te danken aan een sterke vraag naar milieudiensten in de Verenigde Staten en meer investeringen in mijnbouw- en energieprojecten in Brazilië en Chili. In de meeste Europese landen daalde de omzet, vooral door minder vraag in lokale markten, maar in Duitsland zorgde het sterke economisch herstel voor groei.

Over heel 2010 ging de netto operationele winst met 6 procent omhoog tot 78,4 miljoen euro. De omzet nam met 12 procent toe tot ruim 2 miljard euro. Arcadis stelt voor het dividend te verhogen tot 0,47 euro per aandeel van 45 cent in 2009.

Verdere stijging

Arcadis is gematigd positief over de vooruitzichten voor dit jaar en rekent op een verdere stijging van de omzet en winst. De overheidsbezuinigingen leveren echter onzekerheid op, vooral in de Europese infrastructuurmarkten. Het economisch herstel heeft positieve effecten op de milieu- en gebouwenmarkt en opkomende markten bieden perspectief, aldus Arcadis.

In een toelichting zei topman Harrie Noy dat de marktcondities in Brazilië en Chili bijzonder gunstig zijn en dat ook Azië en delen van het Midden-Oosten kansen bieden voor verdere groei van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen