ANP10 dec '11 11:44Aangepast op 10 dec '11 18:29

Man overlijdt door val tegen rijdende trein

APELDOORN (ANP) - Een 55-jarige man is op een station in Apeldoorn in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen nadat hij tegen een vertrekkende trein aanviel. Hij verloor ineens zijn evenwicht en kwam tegen de trein aan, waarna hij werd meegesleurd. De man uit Apeldoorn was vrijwel op slag dood. Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag weten.

Volgens het KLPD kwam hij met zijn vrouw met een trein aan op station Apeldoorn Osseveld. Ze liepen op het perron, toen de man ineens zijn evenwicht verloor, viel en door een vertrekkende trein werd geraakt. De man werd meegesleurd. Eerder werd nog gedacht dat hij mogelijk bij het uitstappen was blijven haken aan de trein en toen was meegesleurd. Dat is niet het geval, aldus het KLPD.

Het personeel van de trein die wegreed vanaf het station hoorde pas later dat het incident had plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de NS. Hij noemt het een ,,verschrikkelijke gebeurtenis. Het heeft het personeel enorm aangegrepen.''

Gerelateerde artikelen