ANP28 nov '11 08:25

'AkzoNobel gaat beter presteren dan sector'

AMSTERDAM (AFN) - Reeds doorgevoerde kostenverlagingen en betere grondstofprijzen bieden vanaf het tweede kwartaal van 2012 steun aan AkzoNobel. Het aandeel van de verfspecialist zal waarschijnlijk beter gaan presteren dan andere chemiebedrijven. Dat schrijft analist Jan Hein de Vroe van ING in een rapport over de onderneming.

Het laatste kwartaal van 2011 en het eerste van 2012 worden nog 'uitdagend' maar daarna ,,zal de cyclus van winstverlagingen op zijn einde lopen'', aldus het rapport.

ING hoopt op de 'teach-in' over de divisie Decorative Paints op 1 december meer informatie te krijgen over impact van de kostenbesparingsprogramma en over de strategie in de VS. Ook over de kosten van het invoeren van een wereldwijd verfmerk wil de bank het fijne horen.

Interessant

Verder merkt De Vroe op dat de mogelijke verkoop van Du Pont's Performance Coatings-tak interessant zou zijn voor AkzoNobel. Het bedrijf zou in staat kunnen zijn om de de lagere kant van de vermoedde verkoopprijs van 3 tot 4 miljard euro te betalen, denkt de analist. AkzoNobel zou op deze manier de nummer 1 worden in de autoverven.

ING hanteert een 'buy'-advies voor AkzoNobel en een koersdoel van 44,00 euro. Vrijdag sloot het aandeel AkzoNobel op 32,80 euro.

Gerelateerde artikelen