ANP6 dec '11 15:04

Vlakke opening Wall Street verwacht

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting vlak openen. De waarschuwing van kredietbeoordelaar Standard & Poor's aan het adres van de eurolanden tempert het optimisme enigszins, maar wordt daarnaast ook gezien als een goede motivatie voor de politieke leiders om de schuldencrisis op te lossen.

Amerikaanse beleggers zullen in afwachting van de Europese top later deze week elk nieuws uit Europa nauwlettend in de gaten blijven houden. Op macro-economisch vlak staan er in de Verenigde Staten geen belangrijke publicaties op de agenda.

Aan het bedrijvenfront maakte het Amerikaanse conglomeraat 3M bekend de winstdoelstelling voor 2011 te handhaven en een verdere winstgroei te verwachten in 2012. Doe-het-zelfketen Lowe's bevestigde eveneens de winstverwachting voor het lopende boekjaar.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke start voor de Dow-Jonesindex en een 0,4 procent hogere opening voor technologiebeurs Nasdaq. Maandag waren de Amerikaanse beleggers hoopvol gestemd over een oplossing van de schuldencrisis in de eurozone en sloten de effectenbeurzen in New York tot 1,1 procent hoger.

Gerelateerde artikelen