ANP30 dec '11 03:00Aangepast op 2 jan '12 10:02

'Oppositie Jamaica wint verkiezingen'

EPA
EPA

KINGSTON (ANP) - De verkiezingen van Jamaica zijn met overmacht gewonnen door de oppositie. Dat bleek vrijdag uit de eerste resultaten.

De regerende Jamaicaanse Arbeiderspartij van premier Andrew Holness erkende het verlies. ,,Het volk heeft gesproken. We hebben niet gewonnen", aldus de campagneleider.

De oppositionele Nationale Volkspartij van oud-premier Portia Simpson Miller komt waarschijnlijk uit op ruim 40 zetels. De Jamaicaanse Arbeiderspartij komt niet verder dan ruim 20 zetels. Veel kiezers zijn ontevreden over de economische situatie en werkloosheid in de Caribische eilandstaat.

Rijen

In de voormalige Britse kolonie wonen iets minder dan 3 miljoen mensen. De stembusgang verliep volgens waarnemers zonder al te grote onregelmatigheden. Wel waren er op sommige plekken problemen met scanners van vingerafdrukken, waardoor lange rijen ontstonden.

Portia Simpson Miller was al eens premier van 2006 tot in 2007 en wordt waarschijnlijk opnieuw regeringsleider. Andrew Holness is pas 2 maanden in functie. Hij wordt een van de kortst zittende premiers in de geschiedenis van Jamaica.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen