ANP7 mrt '11 07:54

ING lost deel staatslening af

AMSTERDAM (AFN) - ING wil per 13 mei 2011 vervroegd voor 2 miljard euro aan effecten terugkopen van de Nederlandse staat. Deze effecten zijn speciaal uitgegeven in verband met de staatssteun voor ING. De aflossing is nog wel onder voorwaarde dat er geen materiële wijzigingen optreden in de externe marktomstandigheden, aldus ING maandag.

De bank en verzekeraar moet voor de terugbetaling een premie betalen van 50 procent, waardoor het totaalbedrag dat ING moet betalen uitkomt op 3 miljard euro.

In december 2009 loste ING de eerste helft van de lening af door het terugkopen van een pakket aan effecten van 5 miljard euro, inclusief een premie van 606 miljoen euro. Nu wil ING uiterlijk mei 2012 de resterende 3 miljard euro aan effecten terugkopen die nog in handen zijn van de overheid.

Splitsing

ING moest in oktober 2008, op het hoogtepunt van de kredietcrisis, 10 miljard euro lenen van de overheid. De staatssteun heeft grote gevolgen gehad voor het financiële concern. Een voorwaarde voor de staatssteun was splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten.

,,De aankondiging van vandaag markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in de terugbetaling van de steun van de Nederlandse staat'', zei bestuursvoorzitter Jan Hommen van ING. ,,Het sterke herstel in 2010 heeft ons in staat gesteld om het terugkopen van effecten te versnellen, terwijl we tegelijkertijd een robuuste kapitaalpositie kunnen handhaven.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen