ANP29 dec '11 13:06Aangepast op 29 dec '11 14:06

Hydratec verwacht meer winst door overname

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec verwacht dat de nettowinst over 2011 uitkomt op ongeveer 3,1 miljoen euro als de aandeelhouders instemmen met de overname van Lias Industries. Dat meldde het kunststofbedrijf donderdag voor aanvang van de buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop over de overname wordt gestemd. In 2010 boekte het bedrijf nog een winst van 1,7 miljoen euro.

De overname stuwt de omzet dit jaar naar verwachting met 22 miljoen euro tot 82,5 miljoen euro, stelde Hydratec. Daarvan blijft een bedrijfsresultaat over van ongeveer 5 miljoen euro.

Hydratec meldde vorige maand een belang van 88,5 procent te willen nemen in de houdstermaatschappij van Pas Reform en LAN Handling Systems. Pas Reform ontwerpt en levert eierbroedmachines wereldwijd aan agrarische bedrijven. LAN is een ontwerper en leverancier van zogenoemde handlingsystemen voor de voedselindustrie en broederijen.

Contanten

Hydratec wil de overnamesom van het aandelenpakket (circa 17,5 miljoen euro) geheel in contanten voldoen. Er wordt wel een emissie van 3,5 procent voorgesteld om een deel van de door de directeur van Lias gehouden aandelen Lias te converteren in aandelen Hydratec.

De onderneming gaf in november aan dat er bij die emissie ,,nauwelijks'' sprake is van een verwatering van de belangen van de huidige aandeelhouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen