ANP11 mei '11 16:14Aangepast op 11 mei '11 16:46

Wall Street trekt Europese beurzen omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De toonaangevende Europese beurzen gingen woensdag tijdens de middaghandel omlaag, ingegeven door een negatieve stemming op Wall Street. In Amsterdam was uitgeefconcern Wolters Kluwer een van de uitblinkers na een trading update over het eerste kwartaal.

Een uur voor het slot noteerde de AEX 0,2 procent lager op 360,29 punten. De index voor middelgrote bedrijven, de MidKap, won 0,4 procent tot 654,44 punten. In Londen stond de FTSE-index 0,9 procent in de min. De graadmeter in Frankfurt verloor 0,3 procent, die in Parijs noteerde vlak.

Wall Street begon negatief aan de handelsdag. Na de opening van de handel hier liepen de graadmeters in Europa terug.

Reed Elsevier

In Nederland stonden Wolters Kluwer, Reed Elsevier en KPN in de positieve belangstelling van beleggers. KPN kondigde aan zijn aandeleninkoopprogramma te versnellen. Het aandeel won 1,6 procent en kon met deze winst iets goedmaken van de scherpe verliezen van dinsdag na de publicatie van de strategie.

Reed Elsevier werd ruim 3 procent meer waard. Uitspraken over de snelgroeiende activiteiten op het gebied van risicomanagement, gemaakt tijdens een analistenbijeenkomst, vielen in goede aarde.

Wolters Kluwer

Uitgeefconcern Wolters Kluwer hoorde ook bij de grootste stijgers in de AEX met een plus van 2,6 procent. Het bedrijf ziet de omzet aantrekken, zowel in de Aziatische markten als in de moelijke Europese markten.

Investeerders hopen ook op een nieuwe M&A-golf na de bekendmaking van de overname van Skype door Microsoft. ,,Overnames zullen dit jaar flink gaan toenemen'', aldus handelaar Bert van Hoogenhuyze van VPV Bankiers. ,,Iedereen weet dat bedrijven 'cashrich' zijn.''

De euro

De euro noteerde 1,4280 dollar. Aan het einde van de Europese handelsdag dinsdag was de munt 1,4375 dollar waard.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 3 procent tot 100,90 dollar. Brentolie zakte met 2,4 procent tot 114,90 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen