ANP15 dec '11 15:02

'Openingswinst voor Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen donderdag naar verwachting hoger openen. Na de verliesbeurten van de afgelopen dagen proberen de markten weer terrein terug te winnen. Daarnaast wordt de stemming gesteund door positieve macrocijfers.

Op macro-economisch gebied bleek voorbeurs dat het aantal wekelijkse Amerikaanse uitkeringsaanvragen sterker dan verwacht is afgenomen tot het laagste niveau in 3,5 jaar. Ook nam de Empire State-index, een graadmeter voor de industriële bedrijvigheid in de regio New York, sterker dan verwacht toe.

Vlak voor opening van de beurs zal nog de industriële productie over november worden vrijgegeven. Een halfuur na aanvang van de handel volgt de PhillyFed-index, een indicator van de industriële bedrijvigheid in de regio Philadelphia.

FedEx

Het aandeel FedEx noteert 4 procent hoger in de voorbeurshandel. De Amerikaanse pakketbezorger boekte in het fiscale tweede kwartaal meer winst dan verwacht. De omzet klom met 10 procent en lag daarmee in lijn met de verwachtingen. De concurrent van TNT Express handhaafde daarnaast de winstverwachting voor het volledige boekjaar.

De openingsindicatoren wijzen op winsten ongeveer 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De indicatoren liepen verder op na de sterker dan verwachte afname van de werkloosheidsuitkeringen.

Woensdag verloren de beurzen op Wall Street tot 1,6 procent door de bezorgdheid over de Europese schuldencrisis en de mogelijke gevolgen voor de wereldeconomie. Het was de derde verliesbeurt op rij.

Gerelateerde artikelen