ANP5 nov '11 16:55

Oppositieleider naar president Griekenland

EPA
EPA

ATHENE (AFN) - De Griekse oppositieleider Antonis Samaras spreekt zondag 12.00 uur (onze tijd) de president van het onder schulden gebukt gaande land, Karolos Papoulias. Dit hebben medewerkers van Papoulias zaterdag laten weten.

Samaras van de partij Nieuwe Democratie heeft zaterdag zijn standpunt herhaald dat er een overgangsregering moet komen en dan heel snel verkiezingen. Hij bevestigde dat die zeer tijdelijke overgangsregering het jongste Europese reddingsplan voor de Griekse schuldencrisis moet goedkeuren. Bij vervroegde verkiezingen denkt Samaras aan begin december. Dat is volgens premier George Papandreou een ramp, omdat de kiezers fel tegen de bezuinigingen zijn. Hij wil dat de coalitie langer regeert en later verkiezingen houdt.

Papandreou heeft zaterdag het vertrouwen van 153 van de 300 parlementariërs gekregen omdat hij heeft beloofd een coalitieregering met de oppositie te vormen. Die moet het reddingsplan goedkeuren en verder bezuinigen. Samaras lijkt daar nu niet aan te willen meewerken.

Gerelateerde artikelen