ANP7 mei '11 19:44Aangepast op 7 mei '11 20:07

Duitse en Franse minister bellen De Jager

BRUSSEL (AFN) - Minister Jan Kees de Jager van Financiën is zaterdag telefonisch bijgepraat door zijn Franse collega Christine Lagarde en zijn Duitse ambtgenoot Wolfgang Schäuble over een informeel beraad in Luxemburg van enkele grote eurolanden vrijdagavond over de Griekse schuldencrisis. Nederland was daarvoor niet uitgenodigd.

Volgens zijn woordvoerster hebben Lagarde en Schäuble De Jager verzekerd dat er in Luxemburg niets is besloten over Griekenland. Dat gebeurt alleen in aanwezigheid van alle eurolanden en Nederland kan dan volop meebeslissen, zeiden ze.

Lagarde en Schäuble hadden niet gedacht dat het beraad in Luxemburg zo’n aandacht zou krijgen in de media. Die media-aandacht was het gevolg van een bericht van het Duitse magazine Der Spiegel, dat online meldde dat Griekenland zou overwegen uit de eurozone te stappen. Dat laatste is door alle betrokken met klem tegengesproken.

,Geschoffeerd’’

Eerder op de dag zei voormalig PvdA-minister Bert Koenders dat Nederland ,,geschoffeerd’’ is doordat het geen uitnodiging heeft ontvangen voor de bijeenkomst in Luxemburg. CDA-kopstuk Jaap de Hoop Scheffer viel hem bij.

Het beraad in Luxemburg werd bijgewoond door Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, en door de president van de Europese Centrale Bank en een eurocommissaris. Behalve over Griekenland werd er ook over G20-aangelegenheden gesproken. Er zou dit weekend geen nieuw overleg voorzien zijn over Griekenland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen