ANP24 mei '11 14:42

'Olieprijs helpt Wall Street aan winst'

NEW YORK (AFN) - Wall Street opent dinsdag naar verwachting met een kleine winst dankzij een hogere olieprijs. Maandag sloten de graadmeters in New York nog op de laagste standen in een maand.

De termijncontracten voor zowel ruwe Amerikaanse olie als Brentolie stegen dinsdag met 1,3 procent nadat Goldman Sachs en Morgan Stanley de prognoses voor Brentolie verhoogden. De banken voorzien een aanhoudend sterke vraag, terwijl het aanbod onder druk staat.

Goldman rekent nu op een prijs voor Brentolie van 130 dollar over twaalf maanden tegen een eerdere raming van 107 dollar. Eind 2012 zal een vat 140 dollar kosten, aldus Goldman. Morgan voorspelt dat een vat over een jaar 120 dollar kost waar eerder 100 dollar gold. De raming voor eind 2012 ging van 105 naar 130 dollar.

Sony

Aandelen Sony kunnen rekenen op extra belangstelling. Het Japanse elektronicaconcern, dat ook een beursnotering heeft in New York, gaf maandag een winstwaarschuwing over het afgelopen boekjaar. Dinsdag benadrukte Sony echter dat de operationele winst dit jaar gelijk zal zijn aan die in het afgelopen jaar. Daarmee nam het zorgen weg over het effect van de aardbeving van 11 maart op de resultaten. De aandelen stonden in de elektronische voorhandel bijna 5 procent hoger.

Een uur voor de handelsaanvang gaf de future op de S&P 500 aan dat de index 0,3 procent hoger zal openen dan de slotstand op maandag. Naar verwachting opent de Dow-Jonesindex ook 0,3 procent hoger en stijgt de Nasdaq met 0,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen