ANP16 nov '11 17:44

Bonden blij dat zaak adjunct is afgeblazen

UTRECHT (ANP) - Het is goed dat deze zaak uit de juridische sfeer is gehaald. Dat zei woensdag een woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond (AOb) in reactie op de beslissing van het Openbaar Ministerie de adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein niet te vervolgen nadat de ouders van een leerling aangifte hadden gedaan van mishandeling. Ook CNV Onderwijs is blij met de beslissing.

De bond is niet betrokken bij deze specifieke kwestie, maar meer in het algemeen wil de zegsman wel zeggen dat hij hoopt dat ouders in dit soort gevallen naar de school stappen in plaats van naar de politie.

,,Het is een slechte zaak dat een ouder aangifte doet zonder eerst te praten op school'', aldus Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs. ,,Ouders en school zijn verantwoordelijk voor de opvoeding. Als zij in een juridisch gevecht komen, is dat slecht voor het kind, de leraren en ook voor de ouders zelf.''

De ouders deden aangifte nadat de adjunct-directeur de 13-jarige leerling in ,,zijn kraag had gevat" en op de gang had gezet. De man deed dat nadat de jongen een keer of tien was gevraagd om naar de gang te gaan. Hij moest de klas uit ,,om af te koelen" nadat hij had gevochten met een medeleerling.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen