ANP25 feb '11 10:21

Forse last drukt Deutsche Telekom in het rood

BONN (AFN) - Deutsche Telekom heeft in het vierde kwartaal van 2010 een nettoverlies geleden van 582 miljoen euro door 1,3 miljard euro aan eenmalige lasten. Voor dit jaar verwacht de concurrent van KPN een stabiele ontwikkeling van de winst voor rente, belasting en afschrijvingen (ebitda).

In het vierde kwartaal van 2009 leed Deutsche Telekom een nettoverlies van 3 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de ebitda 19,5 miljard euro. Dit jaar komt dat resultaat naar verwachting uit op 19,1 miljard euro.

Deutsche Telekom schreef onder meer af op de activiteiten in Griekenland en Roemenië, waar het een belang van 30 procent heeft in OTE. Door de kwakkelende economie daalde de omzet in Griekenland met 14,7 procent en in Roemenië met 7,1 procent.

In Nederland en Polen ging het ,,zeer goed''. De omzet in Nederland daalde licht, maar de ebitda nam met 7,2 procent toe. De Nederlandse markt kende samen met Bulgarije de ,,meest bemoedigende'' omzetontwikkeling in mobiel dataverkeer, aldus Deutsche Telekom.

Gerelateerde artikelen