ANP13 mei '11 20:50

Hartaanval vrouw Mubarak na arrestatiebevel

CAÏRO (ANP) - De vrouw van de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak heeft vrijdag een hartaanval gekregen en is naar de afdeling intensieve zorg van een ziekenhuis overgebracht. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie gemeld. Eerder vrijdag was een arrestatiebevel tegen de echtgenote van de oud-president uitgevaardigd.

De autoriteiten stelden dat Suzanne Mubarak vijftien dagen in hechtenis moest worden genomen in de vrouwengevangenis van Caïro. Justitie beschuldigt haar van zelfverrijking door het achteroverdrukken van staatsgelden.

Haar man zit al enkele weken vast in een ziekenhuis. De autoriteiten hebben bepaald dat hij ook vijftien dagen in hechtenis moet worden genomen. Het hoofd van de instelling die illegale verrijking onderzoekt, Essam al-Gohari, heeft tot de hechtenis besloten nadat de ex-president en zijn vrouw drie uur lang in hun woonplaats Sharm al-Sheikh waren ondervraagd.

Mubaraks zoons, Alaa en Gamal, zijn in de Tora-gevangenis even ten zuiden van Caïro opgesloten. Zij werden 13 april in hechtenis genomen in het kader van het onderzoek naar machtsmisbruik, corruptie en de gewelddadige dood van demonstranten. Eind februari verbood justitie de familie Mubarak Egypte te verlaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen