ANP16 dec '11 11:07

Recordwinst voor Siemens Nederland

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Siemens Nederland heeft het afgelopen boekjaar ondanks de onzekere economie een recordwinst behaald. De winst na belastingen steeg in het boekjaar dat liep tot 30 september met bijna 20 procent tot 122 miljoen euro. Dit maakte het elektronicaconcern vrijdag bekend.

De omzet bleef met ruim 1,3 miljard euro stabiel en de orderontvangst kwam uit op bijna 1,2 miljard euro. Siemens kon het gemis aan grote en niet alledaagse opdrachten in de energiesector, zoals de bouw van twee grote gasgestookte elektriciteitscentrales in het vorige boekjaar, goeddeels compenseren met opdrachten uit andere sectoren, zei bestuursvoorzitter Ab van der Touw in een toelichting.

De order voor 40 nieuwe trams van de Haagse HTM, de levering van een scanner laboratorium met 3 MRI scanners voor de Universiteit van Maastricht en de compressorsets voor de olie- en gasindustrie zijn daar voorbeelden van.

Perspectieven

Siemens Nederland richt zich de komende tijd vooral op groeimarkten voor de lange termijn. Met de nieuwe sector Infrastructure & Cities wil het concern met vernieuwende oplossingen een toonaangevende speler worden in infrastructurele projecten in de steden.

Ondanks de zwakke economie ziet Van der Touw voor Siemens Nederland voldoende perspectieven voor een bescheiden groei van omzet en resultaat. Van der Touw: ,,We hebben ondanks de onzekere economie vertrouwen in de nabije toekomst. De combinatie van duurzame, complete en tegelijkertijd ook kostenbesparende oplossingen biedt kansen voor verdere groei.''

Gerelateerde artikelen