ANP27 mei '11 15:06

'Hogere opening beurzen Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen vrijdag naar verwachting hoger. Wall Street gaat een lang weekend tegemoet omdat de beurzen maandag gesloten zijn. Hierdoor zou de handel relatief beperkt kunnen zijn.

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel bleek vrijdag dat Amerikaanse consumenten in april 0,4 procent meer hebben uitgegeven dan in maart. Dit was echter wel een fractie minder dan de gemiddelde verwachting van economen. Na het begin van de handel komen cijfers over het consumentenvertrouwen en de huizenmarkt naar buiten.

Positieve uitspraken van de leiders van de G8, de grootste economieën ter wereld geven investeerders mogelijk wat vertrouwen. De G8 stelt in een verklaring die nog naar buiten moet komen dat het economisch herstel op eigen benen komt te staan, hoewel grondstoffenprijzen de toekomstige groei beperken.

Memorial Day

Op maandag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten in verband met Memorial Day. Deze dag worden gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht.

Ruim een half uur voor het begin van de handel wijst de future op de S&P 500-index op een opening die 0,2 procent boven het slot van donderdag ligt. De Nasdaq zal naar verwachting 0,3 procent in de plus openen. De Dow-Jonesindex staat indicatief op een opening die 0,2 procent hoger is dan het slot van donderdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen