ANP24 feb '11 10:18

Vlakke opening Wall Street verwacht

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toonaangevende beursgraadmeters openen dinsdag naar verwachting vlak. Groot richtinggevend nieuws was er voor opening van de handel niet. Beleggers kijken naar winstresultaten van individuele fondsen en overpeinzen nog wat het effect kan zijn op de wereldeconomie van de renteverhoging door China.

Maandag koersten de Dow-Jonesindex en de breder samengestelde S&P 500 hoger na fusienieuws. Ook dinsdag zal dit een rol spelen, nadat bekend werd dat Kindred Healthcare een overnamebod heeft gedaan op branchegenoot RehabCare.

China maakte bekend de rente met 25 basispunten te verhogen om verdere inflatie tegen te gaan. Het is de tweede verhoging in een maand tijd. ,,De Chinese renteverhoging is erg significant voor de markt'', aldus een Amerikaanse strateeg. ,,Bedrijfsresultaten komen nog steeds binnen en ze zijn goed. Dat zou weleens het negatieve nieuws van vandaag kunnen opheffen.'' Meer dan de helft van alle S&P 500-genoteerde bedrijven heeft al kwartaalcijfers gerapporteerd. Hiervan bleek 72 procent beter te hebben gepresteerd dan verwacht.

Sara Lee

Sara Lee's tweedekwartaalcijfers misten de prognoses dinsdag. De behaalde nettowinst lag lager dan verwacht door lagere verkopen en hogere kosten voor grondstoffen. Het aandeel noteerde in de voorhandel lager.

Drie kwartier voor de handelsaanvang duidde de future op de S&P 500-index op een opening die gelijk is aan het slot van maandag. Ook de Nasdaq gaat naar verwachting vlak van start. De Dow-Jonesindex opent naar verwachting 0,1 procent hoger.

Gerelateerde artikelen