ANP7 dec '11 15:07

'Lagere opening Wall Street verwacht'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting licht lager openen. Net als in Europa zorgt een bericht dat Duitsland minder hoopvol is geworden over het slagen van het Europees topoverleg voor enige onrust op de beurzen.

Beleggers blijven voorzichtig nu de cruciale EU-top steeds dichterbij komt. Een Duitse regeringsfunctionaris liet weten pessimistischer te zijn geworden over het bereiken van een alles omvattende overeenkomst. Volgens hem zien ,,verscheidene partners'' de ernst van de situatie nog niet in.

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner maakt de komende dagen een rondreis langs verscheidene Europese hoofdsteden om aan te dringen op snelle en doeltreffende crisismaatregelen.

Vertrouwen

Na een ontmoeting met zijn Franse collega Francois Baroin in Parijs liet Geithner weten veel vertrouwen te hebben in de inspanningen van Duitsland en Frankrijk om tot meer begrotingsdiscipline te komen in de eurozone.

De Amerikaanse zakenbank Citigroup kondigde aan wereldwijd 4500 werknemers te ontslaan. De ontslagronde start nog in het huidige vierde kwartaal. Citigroup neemt vanwege de reorganisatie een last van 400 miljoen dollar.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag sloten de effectenbeurzen in New York gemengd, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven.

Gerelateerde artikelen