ANP19 sep '11 10:03

Meer auto's verkocht

DEN HAAG (AFN) - In het tweede kwartaal zijn er in Nederland bijna 22 procent meer nieuwe bedrijfsauto's en 19 bijna procent meer nieuwe personenauto's verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Zowel voor bedrijfsauto's als personenauto's geldt dat de toename van de verkopen in Nederland beduidend groter was dan gemiddeld in de Europese Unie.

In totaal werden hier in het tweede kwartaal 147.958 personenauto's en 18.238 bedrijfsvoertuigen verkocht.

Grootste stijgers

Op het terrein van personenauto's behoorde Nederland in het tweede kwartaal tot de grootste stijgers binnen de EU. De verkopen in de EU als geheel daalden met ruim 2 procent. Duitsland liet als enige van de grote EU-landen een positieve ontwikkeling zien, terwijl in de andere grote landen de verkoop van personenauto's afnam.

In de EU werden in het tweede kwartaal gemiddeld 11,5 procent meer bedrijfsauto's verkocht. In Griekenland, Portugal en Spanje daalden de verkopen zeer fors, terwijl de verkopen in Estland, Letland en Litouwen meer dan verdubbelden. Ondanks die verdubbeling worden in Nederland tien keer zoveel nieuwe bedrijfsauto's verkocht als in de Baltische staten samen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen