ANP17 dec '11 02:13Aangepast op 17 dec '11 07:22

Nederlands lid Sea Shepherd in Japan opgepakt

Ieder jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. EPA
Ieder jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. EPA

JAIJI (ANP) - Een Nederlandse vrijwilliger van Sea Shepherd is vrijdag in het Japanse Tajii gearresteerd toen hij foto's probeerde te maken van het transport van dolfijnen. De in het wild gevangen dieren werden vanuit drijvende kooien naar het Dolphin Resort Hotel vervoerd. Volgens een medewerker van het Hotel heeft vrijwilliger Erwin Vermeulen hem geduwd.

Vermeulen was op eigen kosten naar Japan gereisd uit medeleven met de dolfijnen die in Tajii worden afgeslacht. Hij sloot zich aan bij de SeaShepherd Cove Guardians. Volgens zijn zus Astrid hield hij vreedzaam toezicht op het transport en wilde hij alleen beeldmateriaal krijgen. Zijn familie heeft nog geen contact met hem kunnen krijgen.

Ieder jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. Japan geeft 23.000 vergunningen af aan kustplaatsen om dolfijnen van verschillende soort te slachten. Een aantal levende dieren wordt verkocht aan aquaria wereldwijd.

De Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) is een internationale organisatie die al het leven in zee beschermt. Haar missie is ,,de afslachting van het leven in zee en de vernietiging van de leefomgeving te stoppen om zo ecosystemen en soorten te beschermen en te behouden".

Gerelateerde artikelen