ANP7 mei '11 08:06

PVV: hypotheekplan waardeloos

De plannen van het kabinet voor strengere hypotheekregels zijn ,,onzalig en moeten door de papierversnipperaar''. Dat zegt de financiële man van de PVV, Tony van Dijck, zaterdag in de Volkskrant.

Straks mogen er geen hypotheken meer worden verstrekt die hoger zijn dan 110 procent van het aankoopbedrag. Ook de volledig aflossingsvrije hypotheek gaat eruit, als het aan het kabinet ligt.

Grote schulden geen probleem

Huizenkopers moeten zich niet zo diep meer in de schulden steken, is de overweging. Van Dijck ziet het probleem niet: ,,Er zijn maar iets van tweeduizend gedwongen veilingen per jaar. Dus overkreditering is niet het probleem, stagnering is het probleem. Er is best interesse voor woningen, zeggen makelaars, maar mensen krijgen geen financiering.''

Olie op het vuur

In plaats van de stagnerende markt vlot te trekken, worden maatregelen geïntroduceerd die de dip versterken, klaagt de PVV'er op de site van zijn partij. ,,De PVV wil rust en vertrouwen terug op de woningmarkt. Het is nu al moeilijk om een financiering te krijgen, maar met de nieuwe regels wordt het vrijwel onmogelijk. Dit is olie op het vuur", aldus Van Dijck. Hij wil er meteen na het reces van komende week mee aan de slag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen