ANP12 mei '11 08:12Aangepast op 12 mei '11 08:46

Lang levende Nederlander raakt winst Aegon

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - De winstgevendheid van verzekeraar Aegon neemt af doordat Nederlanders langer leven. Het concern maakte donderdag bekend elk kwartaal 20 miljoen euro extra te reserveren door de stijging van de levensverwachting.

Vorig jaar werden de zogenoemde sterftetabellen op basis waarvan verzekeraars berekeningen maken aangepast. Alspolishouders langer leven moet een verzekeraar meer geld uitkeren. Om hierop voorbereid te zijn zet Aegon extra geld opzij.

Financieel topman Jan Nooitgedagt wees er in een toelichting op dat de levensverwachting van Nederlanders tussen 2005 en 2009 sterk is verbeterd. ,,Om voorzichtig te zijn hebben we aangenomen dat de sterke verbetering in 2009 zich in 2010 zal voortzetten.''

Nettowinst

Aegon maakt het afgelopen kwartaal een nettowinst van 327 miljoen euro. Dit was 12 procent minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De winstgevendheid van Aegon nam ook buiten Nederland af. In de Verenigde Staten bouwt Aegon bepaalde levensverzekeringsactiviteiten af en wordt het herverzekeringsbedrijf Transamerica Reinsurance verkocht. Dit drukt de winstgevendheid.

In het Verenigd Koninkrijk nam het bedrijf een last van 24 miljoen euro voor een verbetering van de klantadministratie. De uitzondering werd gevormd door de nieuwe markten waar Aegon actief is. Hier verbeterde de winstgevendheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen