ANP4 nov '11 13:57

'Klein openingsverlies voor Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting licht lager beginnen, nadat het Amerikaanse banenrapport een gemengd beeld liet zien. Beleggers zullen vrijdag ook letten op de beursgang van de Amerikaanse advertentiesite Groupon.

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten, exclusief de landbouwsector, in oktober met 80.000 banen gegroeid. Economen rekenden echter op een groei van 95.000 banen. De werkloosheid nam wel onverwacht af tot 9 procent. Dat is het laagste niveau in 6 maanden. Ook werd de banengroei over september en augustus opwaarts bijgesteld.

De aandelen Groupon zullen vrijdag voor het eerst worden verhandeld in New York. Groupon zal 35 miljoen aandelen uitgeven voor 20 dollar per aandeel. Groupon was eerder van plan een deel van het bedrijf (30 miljoen aandelen) naar de beurs te brengen voor een prijsbandbreedte van 16 tot 18 dollar per aandeel.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,2 en 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. Donderdag sloten de beurzen in New York tot 2,2 procent hoger, waarmee de graadmeters weer op winst kwam te staan voor 2011.

Gerelateerde artikelen