ANP8 mrt '11 20:35

Geen indexatie Philips Pensioenfonds in 2011

AMSTERDAM (AFN) - De pensioenen van ongeveer 60.000 ex-medewerkers van elektronicaconcern Philips worden dit jaar niet verhoogd. Volgens het Philips Pensioenfonds wordt er niet overgegaan tot indexatie, omdat de toegenomen levensverwachting een sterke negatieve invloed heeft gehad op de financiële positie van het fonds. Dat heeft het fonds dinsdag bekendgemaakt.

De hoogte van de pensioenverplichtingen van het fonds is door de toegenomen levensverwachting met bijna 1 miljard euro gestegen. Volgens het fonds hebben ook de algemene marktontwikkelingen en eisen ten aanzien van financiële buffers effect gehad op de financiële positie.

Volgens de Federatie Philips Verenigingen van Gepensioneerden (FPVG), een koepelorganisatie waarbij ongeveer veertig verenigingen van Philips-gepensioneerden zijn aangesloten, leidt het uitblijven van de indexatie tot een duidelijke vermindering van de koopkracht voor de ongeveer 60.000 oud-werknemers.

,,De verwachting is dat de inflatie de komende tijd verder toeneemt. De gestaag stijgende zorgkosten en lokale belastingen leiden tot verdere uitholling van de koopkracht'', aldus de FPVG.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen